You are here: Новини

Касови апарати София, най ниски цени !

Е-мейл Печат ПДФ

СЛУЖЕБНО ВЪВЕЖДАНЕ И ИЗВЕЖДАНЕ НА СУМИ ОТ КАСОВ АПАРАТ

Наредба Н-18,  Чл. 33. Кратки инструкции за операцийте сл.въвеждане и извеждане на суми от касови апарати Datecs, Daisy i ZIT. (.pdf)

(1)  Извън случаите на продажби всяка промяна на касовата наличност (начална сума, въвеждане и извеждане на пари във и извън касата) на ФУ се регистрира във ФУ чрез операциите "служебно въведени" или "служебно изведени" суми.

2) За фискалните устройства, които не притежават операциите по ал. 1, в книгата за дневните финансови отчети се отбелязва всяка промяна на касовата наличност (начална сума, въвеждане и извеждане на пари във и извън касата) в момента на извършването й с точност до минута.

 

Пишат нов закон за касовите апарати

Изцяло нов закон за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти ще бъде приет до края на годината. Той ще замени сегашната наредба, която урежда правилата за работа на касовите апарати. Това става ясно от доклад на Министерството на финансите за прилагането на стратегията за повишаване на приходите и справяне със сенчестата икономика за периода 2015-2017 г. Тази година ще бъде приет и нов закон за акцизите, пише в доклада.Изцяло нов закон за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти ще бъде приет до края на годината. Той ще замени сегашната наредба, която урежда правилата за работа на касовите апарати.

Копирано от standartnews.com

 

Връзват касовите апарати на такситата с НАП

Онлайн свързването на таксиметровите апарати с НАП ще намали дела на сивата икономика и ще увеличи бюджетните приходи чрез предотвратяване на възможността за укриване на обороти и избягване на задължителната регистрация по ДДС, се посочва в отговора. От ведомството заявяват, че сега около 89% от приходите на такситата се укриват.За да бъдат вързани с НАП, таксиметровите водачи първо ще трябва да монтират в колите си нови електронни апарати. Трябва да бъде разработено и ново приложение на НАП, различно от съществуващата дистанционна връзка между касовите апарати и агенцията. Може да е необходима и нотификация от Европейската комисия за въвеждането на новите електронни таксиметрови апарати с фискална памет, се казва в отговора на министър Горанов.
Електронните таксиметрови апарати с фискална памет ще трябва да бъдат свързани дистанционно с НАП. Това е една от подготвяните мерки срещу укриването на обороти от такситата, става ясно от писмен отговор на министъра на финансите Владислав Горанов на въпрос от депутата Гроздан Караджов от Реформаторския блок.

Копирано от tvevropa.com